Wersje kompatybilne
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 100 g de beurre mou, en morceaux
- 35 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à soupe d'eau
La farce
- 175 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 60 g d'eau de fleur d'oranger
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Sablés à la confiture
1 Std. 40 Min
Ghoribas marocains
35 min
Mhencha (gâteaux aux amandes et au miel)
1h
Cornes de gazelle à la rose
45 min
Cornes de gazelle
1h
Chausson nîmois
2h
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Batbout au fromage
30 min
Boules coco-noisette
1h 10 min
Msemen
40 min
Crêpes mille trous
1h 10 min