
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de lait
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 180 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 4 blancs d'œufs
- beurre pour la poêle et l'emporte-pièce
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 112.5 kcal / 474.4 kJ
- Białko
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Sód
- 142.3 mg