Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le riz à sushi
- 1000 g d'eau
- 60 g de vinaigre de riz
- 20 g de saké
- 10 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 300 g de riz à sushi
La garniture et le montage
-
200
g de miettes de thon au naturel
lub 200 g de saumon, en conserve, émietté - 2 c. à soupe de mayonnaise maison
- 1 concombre, détaillé en bâtonnets
- 150 g de graines de sésame grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1358 kJ / 326 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Onigiris végétariens
2 godz.
Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre
2 godz.
Sushis aux fruits
3h 10 min
Sushis aux fruits
3h
Makis de légumes
8 Std. 30 Min
Sushi burger
12h
Makis de printemps mangue et avocat
45 min
Donuts sushi
50min
Chirashi (riz vinaigré aux petits légumes et tofu laqué)
1 godz. 45 min
Makis au gingembre, champignon et avocat
1h
California rolls aux langoustines et mayonnaise à la mangue
12 Std. 40 Min
Makis
1h