Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 60 g de agua
- 15 g de pie de masa de trigo
- 60 g de harina de fuerza
Masa principal
- 550 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de aceite de oliva
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 300 g de harina de fuerza
- 200 g de harina integral de espelta
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2892 kJ / 691 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 138.1 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 817.8 mg
Alternatywne przepisy
Pan de espelta
2 godz. 20 min
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8 Std. 10 Min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan de centeno con masa madre
2 godz. 50 min
Pan integral con harina multicereales
3h 50 min
Masa madre de trigo
96h
Bollos de espelta y queso fresco
45 Min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 godz.
Pizza con masa madre, cherrys y calabacín salteado
20小时
Hogaza rústica con centeno
16h
Pan de hogaza con tomate, jamón y aceite de oliva
16h
Pan integral de espelta y centeno
2sa 15 dk