Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 60 g de agua
- 15 g de pie de masa de trigo
- 60 g de harina de fuerza
Masa principal
- 550 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de aceite de oliva
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 300 g de harina de fuerza
- 200 g de harina integral de espelta
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2892 kJ / 691 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 138.1 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 817.8 mg
Alternatywne przepisy
Pan integral con muesli
4h
Pan de nueces
3h 45min
Panecillos con semillas de amapola
2h 40min
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 godz.
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8óra 10p
Pan rústico de cúrcuma
9h 30min
Pan integral con harina multicereales
3h 50min
Pan de espelta
2 Std. 20 Min
Pan integral de espelta y centeno
2h 15min
Hogaza rústica con centeno
16hod.
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min