Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de higaditos de pollo limpios
- 3 huevos
- 100 g de manzana pelada, en trozos
- 70 g de vino tinto
- 90 g de vino de Oporto
- 15 g de sal
- 1 cucharada rasa de hierbas provenzales secas
- 500 g de mantequilla fundida
Gelatina
- 3 hojas de gelatina
- 300 g de caldo de carne
- 50 g de vino Pedro Ximénez
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 764 kJ / 183 kcal
- Białko
- 1.31 g
- Węglowodany
- 3.33 g
- Tłuszcz
- 18.23 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cachuela extremeña
4h 20min
Paté de campaña en terrina
26 Std. 40 Min
Paté de hígado de pollo
12h
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5h
Paté de higaditos al oporto con higos
5 Std. 15 Min
Pechugas de pollo en escabeche de naranja y romero
8 Std. 35 Min
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Riñones al jerez
1 Std.
Chutney de mango - India
1 Std. 10 Min
Lomo de cerdo con mayonesa de chimichurri
8h 15min
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min
Castañas en almíbar
2h