Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de higaditos de pollo limpios
- 3 huevos
- 100 g de manzana pelada, en trozos
- 70 g de vino tinto
- 90 g de vino de Oporto
- 15 g de sal
- 1 cucharada rasa de hierbas provenzales secas
- 500 g de mantequilla fundida
Gelatina
- 3 hojas de gelatina
- 300 g de caldo de carne
- 50 g de vino Pedro Ximénez
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 764 kJ / 183 kcal
- Białko
- 1.31 g
- Węglowodany
- 3.33 g
- Tłuszcz
- 18.23 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ajoblanco de cerezas
10 min
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5 godz.
Paté de higaditos al oporto con higos
5h 15 min
Ajoblanco
5min
Ajoblanco de avellana con compota de manzana y brocheta de sardina
30min
Naranja en almíbar de especias
4 godz. 20 min
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Fiambre de cerdo con aceitunas
27h
Terrina de cerdo especiada con frutos secos
72h
Mermelada agridulce de tomate
30min
Compota de berenjenas
35min
Lomo de cerdo con mayonesa de chimichurri
8 Std. 15 Min