Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base crujiente de avellanas
- 150 g de avellanas tostadas
- 250 g de azúcar
- 30 g de mantequilla (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1070 g de agua
- 50 g de vinagre
- 120 g de barquillos (tipo neulas) en trozos
- 80 g de chocolate con leche
Relleno de trufa
- 50 g de avellanas tostadas
- 400 g de chocolate con leche
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de miel
- 70 g de mantequilla en trozos
- 2 - 3 cucharaditas de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 29.5 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Tronco de Navidad con praliné
2u. 20min
Tronco de Navidad de mazapán
1h
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13u. 30min
Tarta de chocolate y avellanas
1 Std. 10 Min
Tarta Sacher
3 Std.
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4u. 45min
Milhojas de chocolate y caramelo
2h
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15 min
Tarta de turrón
1h 20min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1h 50 min.