Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base crujiente de avellanas
- 150 g de avellanas tostadas
- 250 g de azúcar
- 30 g de mantequilla (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1070 g de agua
- 50 g de vinagre
- 120 g de barquillos (tipo neulas) en trozos
- 80 g de chocolate con leche
Relleno de trufa
- 50 g de avellanas tostadas
- 400 g de chocolate con leche
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de miel
- 70 g de mantequilla en trozos
- 2 - 3 cucharaditas de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 29.5 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate y caramelo salado
1 godz. 45 min
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13hod.
Tiramisú de caramelo
3h 30min
Tarta de chocolate almendrada
3h
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15min
Roscón Kinder®
10 Std. 30 Min
Tarta rayada
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Tarta de chocolate con leche y frutos rojos
2sa 30 dk
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h