Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil plat frais, les feuilles uniquement
- 80 g d'emmental, en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 700 g de pommes de terre, petites, bien lavées
- 1200 g d'asperges, épluchées, possible ½ blanches - ½ vertes
- 200 g de lait, 1,5% m.g.
- 150 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 3 oeufs
- ¼ c. à café de poivre blanc moulu
- 2 pincées de noix de muscade moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1h
Brocoli et pommes de terre à la sauce au bleu
45min
Gratin de l’armailli
50 Min
Croustade aux champignons
1h 40min
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1h 10min
Tagliatelle aux cèpes
1h
Moussaka de lentilles
2 godz. 20 min
Puddings au chocolat sans farine
Nessuna valutazione
Crostini aux champignons et Fontina
35 Min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40min
Soupe de pois chiches aux épinards
40min