Casserole d'asperges
TM6 TM5

Casserole d'asperges

4.3 (7 ocen)

Składniki

  • ½ bouquet de persil plat frais, les feuilles uniquement
  • 80 g d'emmental, en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 700 g de pommes de terre, petites, bien lavées
  • 1200 g d'asperges, épluchées, possible ½ blanches - ½ vertes
  • 200 g de lait, 1,5% m.g.
  • 150 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
  • 3 oeufs
  • ¼ c. à café de poivre blanc moulu
  • 2 pincées de noix de muscade moulue

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1650 kJ / 395 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
7.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy