Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil plat frais, les feuilles uniquement
- 80 g d'emmental, en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 700 g de pommes de terre, petites, bien lavées
- 1200 g d'asperges, épluchées, possible ½ blanches - ½ vertes
- 200 g de lait, 1,5% m.g.
- 150 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 3 oeufs
- ¼ c. à café de poivre blanc moulu
- 2 pincées de noix de muscade moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1 godz.
Bâtonnets de poisson cuits au four avec sauce au potiron
40min
Sole au beurre de grenade et purée de panais à l'anis
Brak ocen
Potage façon minestrone
50min
Consommé de maïs au poulet, flans de brocoli
1h 25min
Crostini aux champignons et Fontina
35min
Pain de viande
1h 20min
Soupe au chou
50min
Poitrine de porc, nouilles ramen et sauce barbecue
4h 25min
Crumble aux poires et crème à la ricotta
1 godz.
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40min
Frangipane aux poires
1 godz. 30 min