Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (à faire la veille ou au moins 2 heures à l'avance)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel
- farine de blé, pour fariner
- 200 g de sucre en poudre
- 4 pêches de vigne, pelées (400 g env.) et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette à la crème d'amande
1 Std. 20 Min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Croustades de pomélo au sabayon et sésame noir
40min
Paille à la confiture
1 Std. 30 Min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Couronne fruitée
6h
Financiers aux cerises
1h
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 Std. 45 Min
Choux vanille-framboise
2h 30min
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Palets bretons
2 Std.