Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (à faire la veille ou au moins 2 heures à l'avance)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel
- farine de blé, pour fariner
- 200 g de sucre en poudre
- 4 pêches de vigne, pelées (400 g env.) et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux vanillés
1h 20 min
Profiteroles
2j 15 menit
Broyé du Poitou
1h 15 min
Le drômois
12 Std. 45 Min
Kouign-amann
2j 15 menit
Religieuses au café
3h 45min
Mille-feuille pomme-safran
3 Std. 15 Min
Tartelette aux fruits rouges
1h
Tourteau fromager
50 min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Fraisier macaroné revisité
2u. 45min