![Blueberry, almond and fennel jam tart Blueberry, almond and fennel jam tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b042326a8900de6d05a067fcd75da00b/Derivates/32adc3824f2a41499bb67df7d367c976fb3a0a6f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fennel jam
- 300 g fennel, trimmed and cut into pieces
- 150 g sugar
- 50 g blueberries
- 1 orange, 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)
Sweet Pastry
- 300 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g icing sugar
- 1 tsp fennel seeds, toasted
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 egg yolks
- 30 g cold water
Frangipane
- 150 g unsalted butter, softened
- 150 g caster sugar
- 1 vanilla pod, split lengthways, seeds scraped
- 1 egg yolk
- 220 g almond meal (see Tip)
- 2 eggs, lightly beaten
- 50 g plain flour
Tart
- 300 g fresh blueberries
- 5 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 pinch fennel seeds, toasted and crushed
- ½ lemon, zest only
- crème fraîche or thickened cream, to serve
- honey, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3480.9 kJ / 832 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 93.2 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 60.4 mg
Alternatywne przepisy
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Homemade sausages
1h 40min
Paris–Brest with praline cream
26 Std.
Confit garlic
15 min
Banana and oatmeal energy bars
35 min
Christy Tania's Vegan Hot Cross buns
1 Std. 20 Min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 godz.
Fish "tacos" with coleslaw (Noni Jenkins)
25 min
Freeform basic bread
1h 35min
Maple pecan ice cream
26 Std. 30 Min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 Std. 45 Min