![Jam-filled sweet potato doughnuts Jam-filled sweet potato doughnuts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88c6c7b8-b6aa-4271-8d1c-8b556027927d/Derivates/97001c54-16ec-48d8-8bda-41707f1884bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jam (see Tips)
- 500 g filtered water
- 200 g sweet potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 200 g plant-based milk of choice
- 50 g coconut oil, plus extra for greasing
- 1 tsp vanilla sugar (see Tips)
- 2 tsp dried instant yeast
- 480 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 tbsp vodka
- ¼ tsp sea salt
- extra virgin olive oil, for deep frying
- sugar of choice (milled), for dusting (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 976.7 kJ / 232.5 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Almond briouats with honey and sesame seeds
1 Std.
Vegan macadamia cheese ball
56h 55min
Magic potion
1 Std. 5 Min
Rice crackers
55min
Fennel, date and nut bread
1 Std. 15 Min
Chocolate mousse
1 Std. 10 Min
Vegan custard
15 Min
Avocado and banana popsicles
4 godz. 5 min
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
4 godz. 5 min
Vegetable pilaf
1 Std.
Avocado sorbet (palate cleanser)
10 Min
Coconut butter cake
1 Std.