
Urządzenia i Akcesoria
Maple pecan ice cream
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
10 portions
Składniki
Pecan brittle
-
pecan nuts150 g
-
white sugar250 g
-
water1070 g
-
unsalted butter chilled and added to mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
vinegar50 g
Maple Ice Cream
-
vanilla bean pod and seeds1
-
full cream milk40 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
pure maple syrup180 g
-
glucose syrup30 g
-
egg yolks6
-
salt (optional)1 pinch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
446 kcal /
1866 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
43.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
42.8 mg