Urządzenia i Akcesoria
Maple pecan ice cream
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
10 portions
Składniki
Pecan brittle
-
pecan nuts150 g
-
white sugar250 g
-
water1070 g
-
unsalted butter chilled and added to mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
vinegar50 g
Maple Ice Cream
-
vanilla bean pod and seeds1
-
full cream milk40 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
pure maple syrup180 g
-
glucose syrup30 g
-
egg yolks6
-
salt (optional)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
42.8 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1866 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot and Parsnip Mash
Brak ocen
Frangipane and apricot muffins
35 min
Fresh fruit tart (Thermomix® Cutter, using modes)
5 godz. 55 min
Burger pickles (Thermomix® Cutter)
2 godz. 10 min
Zoodles Carbonara (Thermomix® Spiralizer, using modes)
40 min
No waste vegetable stock concentrate
25 min
The Ultimate Guinness Pot Roast
3 godz. 25 min
Pull-Apart Dinner Rolls
2 godz. 15 min
Peanut brittle
1 godz. 30 min
Pears in orange syrup
45 min
Mini chocolate bundts
45 min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2 godz. 40 min