Urządzenia i Akcesoria
Maple pecan ice cream
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
10 portions
Składniki
Pecan brittle
-
pecan nuts150 g
-
white sugar250 g
-
water1070 g
-
unsalted butter chilled and added to mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
vinegar50 g
Maple Ice Cream
-
vanilla bean pod and seeds1
-
full cream milk40 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
pure maple syrup180 g
-
glucose syrup30 g
-
egg yolks6
-
salt (optional)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
42.8 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1866 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango daiquiri
5 min
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, TM5, Adam Liaw)
Brak ocen
Pickled red onions
1 godz. 50 min
Classic Deep Dish Pizza
4 godz. 20 min
Lemon meringue tarts
25 godz. 30 min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8 godz. 50 min
Minty vodka lemonade (Diabetes)
10 min
Freeform bread with filling
1 godz. 35 min
Charcoal bao buns
1 godz. 50 min
Fondant au chocolate
50 min
Frozen coconut Margarita
6 godz. 5 min