Maple pecan ice cream

Maple pecan ice cream

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
10 portions

Składniki

Pecan brittle
  • pecan nuts
    150 g
  • white sugar
    250 g
  • water
    1070 g
  • unsalted butter chilled and added to mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • lemon juice (see Tips)
    1 tsp
  • vinegar
    50 g
Maple Ice Cream
  • vanilla bean pod and seeds
    1
  • full cream milk
    40 g
  • pouring (whipping) cream
    400 g
  • pure maple syrup
    180 g
  • glucose syrup
    30 g
  • egg yolks
    6
  • salt (optional)
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 446 kcal / 1866 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 43.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 42.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...