![Mussel fritters with chilli mayonnaise Mussel fritters with chilli mayonnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B116A96-CC9F-435F-B877-A4DDD9A0B848/Derivates/2DA3CAAE-8DB9-4C64-AF7E-60869C0B364D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli mayonnaise
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lime juice
Mussel fritters
- 30 g sweet potato, unpeeled and cut into julienne (approx. 5 cm long)
- 20 g fresh ginger (5 cm piece), cut into julienne
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded and cut into julienne
- 500 g water
- 1000 g mussels (New Zealand green lipped), cleaned and debearded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus an extra 24 fresh coriander leaves
- 100 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 - 6 tbsp vegetable oil, plus extra for frying fritters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3294.8 kJ / 784.5 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 56.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1913.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamed pāua soup
1 godz.
Hearty seafood chowder
45 min
Fish balls with yoghurt sauce
1h 50 min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Curried Sausages and Lentils
1 godz.
Fish stock
35min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29 godz. 50 min
Banana sesame cake
4 Std. 20 Min
Apple and cucumber relish
10 min
Fry bread
35min
Mushroom sauce
20min
Afghan biscuits
25min