Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coffee almond base
- 80 g raw sugar
- 400 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg white
- 1 tbsp instant granulated coffee
- 1 pinch salt
- 60 g slivered almonds, lightly toasted
Coffee chocolate top
- 100 g raw sugar
- 300 g pouring (whipping) cream
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 1 egg yolk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp brewed espresso coffee
Champagne snaps
- butter, for greasing
- 40 g flaked almonds
- 130 g raw sugar
- 100 g champagne (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1933.7 kJ / 460.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 60.9 mg
Alternatywne przepisy
Panforte
1h 30min
20th anniversary ombré cake
4 Std.
Duck ballotine
2h 45 min
Spiced pumpkin palmiers
2h 50min
Turrón
Ninguna valoración
Vanilla mascarpone parfait
2h 40min
Speculaas
1h
Frangipane cake
1 Std. 45 Min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Lemon curd easter biscuits
1h 30min
Jaffa madeleines
30 min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 min