Urządzenia i Akcesoria
Pittu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 portions
Składniki
-
shredded coconut120 g
-
water plus an extra 3 tbsp and extra to soak500 g
-
basmati rice250 g
-
butter for greasing
-
salt½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
456.2 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1782.9 kJ /
426.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango lassi
5 min
Chaat masala
10 min
Tamarind chutney
5 min
Fresh coconut chutney
10 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Ala hodi (Potato curry)
40 min
Samosa with fresh tomato chutney
2 godz.
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Amritsari dal
26 godz.
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Roti
2 godz.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min