Wersje kompatybilne
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wholemeal bread, sliced (see Tips)
- 60 g butter, softened
- 80 g pitted prunes, cut into pieces
- 60 g walnuts
- 3 tsp Rapadura sugar (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp self-raising flour
- 3 eggs
- 2 tbsp pure maple syrup, plus extra to serve
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- natural yoghurt or custard, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1989.5 kJ / 473.7 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 379.3 mg
Alternatywne przepisy
Ginger bundt cake
1h
Steamed lemon cake
2h 20min
Yoghurt cake
1h 40 min
Raspberry chiffon cake
5h 15 min
Cucumber soup with prawn skewers
Brak ocen
Fig and apricot tea bread
1h 30 min
Honey crème caramels
25 Std. 55 Min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Mini French apple cakes
1 Std. 35 Min
Coconut butter cake
1h
Bread and butter pudding
1h 15min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min