Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 7 tranches de gingembre, frais (2-3 mm)
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 120 g de sucre
- 60 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 10 feuilles de gélatine
- un peu d'eau, pour ramollir la gélatine
- 2 - 6 gouttes de colorant alimentaire (tout type), jaune (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 106 kJ / 25 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Honeycomb (caramel en nid d’abeille)
1hod. 30min
Pain perdu
30min
Salade de vermicelles à la vietnamienne
Pas d’évaluation
Truffes au moka
Pas d’évaluation
Glace au jogourt et à la mangue
Pas d’évaluation
Farine de riz
10 min
Macarons au caramel
1j 50 menit
Caramels au beurre salé
1u. 45min
Beurre
40min
Tagliatelle fraîches aux cèpes
1h
Tartelettes aux oignons
35min
Pancakes américains
40min