Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 7 tranches de gingembre, frais (2-3 mm)
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 120 g de sucre
- 60 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 10 feuilles de gélatine
- un peu d'eau, pour ramollir la gélatine
- 2 - 6 gouttes de colorant alimentaire (tout type), jaune (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 106 kJ / 25 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Caramels au beurre salé
1h 45min
Popcorn au caramel
55min
Sirop de vin chaud
12h
Hiboux en fromage
Brak ocen
Pâte à tartiner choco-noisette
15min
Nuggets de poulet avec country cuts et ketchup
1h
Macarons au caramel
1h 50 min
Farine de riz
10 min
Mousse au chocolat noir et caramel
4h 30 min
Petits pains burger (buns)
1h 45min
Cake marbré - Varoma
1h 10min
Pancakes américains
40min