Wersje kompatybilne
Glace à la banane au beurre de cacahuètes et au chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait de coco (1 conserve), à mettre au réfrigérateur pendant environ 8 h
- 200 g de cacahuètes grillées à sec, non salées
- 600 g de bananes, mûres (voir conseil(s), coupées en rondelles puis congelées
- 130 g de chocolat noir 70% de cacao, coupé en petits morceaux
- 20 g d'huile de noix de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 dk
Pain aux olives
3h 40min
Crêtes de coq
24 Std.
Petits pains sans gluten (TM5/6 Metric)
1sa 20 dk
Trempette S'mores
Brak ocen
Glace à la pomme et au lait de coco
10 dk
Glace à la pistache
10h 35min
Glace à la rhubarbe
36h 25min
Soupe thaïe aux nouilles
35 Min
Dumplings (raviolis chinois)
45 Min
Houmus
10 dk
Pain toast
16 Std.