Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre, mou et un peu pour le moule
- 250 g de beurre, mou
- 300 g de sucre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 1 sachet de poudre à lever (11 g)
- 10 g de Grand Marnier
La crème au chocolat
- 300 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 300 g de crème, 35 % m.g.
Le nid en chocolat
- 100 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 7 œufs de pâques en chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2976 kJ / 716 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40min
Lasagnes
2h
Génoise
1 Std. 50 Min
Sauce béchamel
15 Min
Biscuits aux amandes
40min
Galette des rois aux poires et au chocolat
1h 40min
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Cupcakes framboise-coco
2 Std. 20 Min
Gâteau au chocolat - café aérien
1 Std. 20 Min
Muffins au chocolat
45min
Cake marbré - Varoma
1 Std. 10 Min
Tiramisu stracciatella
2 Std. 30 Min