Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre, mou et un peu pour le moule
- 250 g de beurre, mou
- 300 g de sucre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 1 sachet de poudre à lever (11 g)
- 10 g de Grand Marnier
La crème au chocolat
- 300 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 300 g de crème, 35 % m.g.
Le nid en chocolat
- 100 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 7 œufs de pâques en chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2976 kJ / 716 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux 3 chocolats
4h
Gâteau choco-coco
40min
Amandes grillées enrobées de chocolat blanc à la noix de coco
40min
Torta di Pane
1u. 20min
Gâteau au chocolat léger
2h 15min
Moelleux au chocolat
1h 30 min
Pain ciabatta
1u. 45min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Pizza à la pomme de terre
1h 10min
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Émincé de poulet Parmentier
1h 15min
Tiramisu stracciatella
2h 30min