Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de beurre, en morceaux
- 140 g de sucre glace
- 1 oeuf (63-73 g)
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 315 g de farine blanche, et un peu plus pour travailler la pâte
- ½ c. à café de sel
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire rouge, à ajuster selon la couleur désirée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits cannes de Noël
1 godz. 45 min
Pères Noël en pâte
2 Std. 10 Min
Cookies tout chocolat
30 min
Meringues fantômes
12h 25min
Masque de carnaval
1 godz. 45 min
Biscuits au chocolat noir et crème de chocolat blanc
5 Std. 50 Min
Biscuits doigts de sorcière
2 godz.
Cookies
50min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Brownies
50min
Biscuits au pain d'épices
2h 20min
Sablés viennois au chocolat
50min