Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de beurre, en morceaux
- 140 g de sucre glace
- 1 oeuf (63-73 g)
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 315 g de farine blanche, et un peu plus pour travailler la pâte
- ½ c. à café de sel
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire rouge, à ajuster selon la couleur désirée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Pain à la banane
1h 50min
Marshmallows
2h 30min
Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine
5h 15min
Parfait chai latte
15h 5min
Gâteau au chocolat meringué et caramel au café
2h 30min
Tendres squelettes
5 Std.
Biscuits d'avoine sur bâtonnets
1 Std. 30 Min
Cookies
50min
Brownies
50min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Cupcakes "cerveaux"
1h 40min