Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 300 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 330.3 kJ / 78.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Rumienienie papryki
20min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie na parze rabarbaru (300-450 g)
20min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Rumienienie cukinii
20min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Rumienienie bakłażana
30min
Rumienienie pieczarek
25min