Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 300 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 330.3 kJ / 78.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Rumienienie papryki
20min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30min
Kiszone rzodkiewki (TM6)
72 Std. 30 Min
Rumienienie cukinii
20min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50min
Rumienienie pieczarek
25 min