
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les feuilles de vigne
- 800 g d'eau
- 12 feuilles de vigne fraîchement cueillies
- 90 g de millet en grains
- 500 g de pulpe de tomate en brique
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de graines de fenouil
- 60 g de raisins secs
- 20 g de pignons de pin
La sauce
- 1 citron jaune non traité zeste et jus
- 150 g de yaourt à la grecque
- 1 c. à soupe de menthe fraîche ciselée
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 208 kcal / 816 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 2 g