Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les feuilles de vigne
- 800 g d'eau
- 12 feuilles de vigne, fraîchement cueillies
- 90 g de millet en grains
- 500 g de pulpe de tomate, en brique
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de graines de fenouil
- 60 g de raisins secs
- 20 g de pignons de pin
La sauce
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 150 g de yaourt à la grecque
- 1 c. à soupe de menthe fraîche, ciselée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 816 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergines d'Almagro marinées
96sa
Feuilles de vigne farcies aux riz et fruits secs
13 godz. 20 min
Pain marocain
2h 45min
Couscous marocain
50min
Riz Biryani
45min
Sauce napolitaine
1h
Harira
7h
Sirop de sucre inverti
1h 15min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Génoise au chocolat
45min
Thé à la menthe
25min
Sfenj - donuts marocain
2h 45min