Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 100 g d'huile d'olive
- 1 sachet de levure boulangère sèche (8 g)
- 500 g de farine
- 5 g de sel
- 3 c. à soupe de mélange d'épices à zaatar
- 6 c. à soupe d'huile d'olive
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2423 kJ / 578 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1 Std. 30 Min
Pain libanais épicé
3h 30min
Manaïches au zaatar
2 Std.
Falafels
24 Std.
Falafels
12h 45 min
Sfouf
2h 55min
Crêpes berbères au miel
1sa 20 dk
Falafels
24 Std.
Tahiné maison
25 dk
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1 Std. 45 Min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 dk
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 godz. 15 min