Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de flocons d'avoine
- 500 g d'eau
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 2 c. à soupe de miel
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 200 g de farine de seigle
- 380 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 1 ½ c. à café de sel
- ½ - 1 c. à café de graines de fenouil (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
2h 40min
Pain énergie aux graines
7h 25 min
Pain au kamut et aux graines de lin
5 Std. 15 Min
Fatayers aux épinards
2 godz. 5 min
Pain libanais épicé
3 Std. 30 Min
Pain viking au sésame
3h 10min
Pains turcs
2h 15min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 godz.
Pain complet rapide
1 godz. 20 min
Scones au son d'avoine
35min
Pain complet au muesli
4h 5min