Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de lait entier
- 80 g d'huile d'olive
-
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche (6 g) - 350 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre en poudre
- 1 c. à café sel
La garniture
- 10 g de menthe fraîche, effeuillée
- 50 g de pecorino
- 75 g de fromage à tartiner
- 1 ½ c. à café de graines de cumin noir
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Manaïches au zaatar
2h
Pizza lahmacun à la turque
1h
Pain marocain
3h 40 min
Gozleme
1h 40min
Pain farci à la mozzarella
45min
Pide au bœuf et à la mozzarella
2ωρ. 50 λεπτ.
Samoussa aux épinards
1h
Fatayers aux épinards
2hod. 5min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Pizza turque au bœuf et aux épinards
40min
Simit
2j 10 menit
Pastilla au poulet
1h 10min