Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de lait entier
- 80 g d'huile d'olive
-
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche (6 g) - 350 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre en poudre
- 1 c. à café sel
La garniture
- 10 g de menthe fraîche, effeuillée
- 50 g de pecorino
- 75 g de fromage à tartiner
- 1 ½ c. à café de graines de cumin noir
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Manaïches au zaatar
2h
Pain marocain
3u. 40min
Focaccia apulienne
2 godz. 40 min
Focaccias aux herbes
3h 45min
Fatayers aux épinards
2u. 5min
Rekakats libanais
45 min
Pain libanais épicé
3u. 30min
Panzerotti aux poivrons
1h 45 min
Briouats
35 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2j 15 menit
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Pizza lahmacun à la turque
1h