Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de beurre doux, détaillé en dés et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel marin, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre glace
La garniture
- 170 g d'amandes émondées
- 170 g de beurre doux, détaillé en dés
- 170 g de sucre de canne complet non raffiné
- 4 œufs
- 1 c. à soupe d'extrait naturel d'amande
- 400 g de mincemeat (voir "Conseil(s)")
- 20 g d'amandes effilées
- 1 c. à café de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2837.6 kJ / 701.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 45.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau magique à la noix de coco
1 godz. 30 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Tartelette fine aux pommes et mendiants
45 min
Moelleux noisettes-citron
1 godz. 5 min
Minibûche cerise amarena
40 min
Cake orange-pavot
1h 15 min
Le pain bannique
30 dk
Raifort au coing
Brak ocen
Mincemeat
25 min
Crème fondante aux dattes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Cake mi-figue mi-raisin
55 min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min