Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le beurre aux herbes
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 1 brin de persil frais, équeuté
- 2 branches d'aneth frais, effeuillées
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- 2 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- ½ c. à café de sel (opcjonalnie)
Le pain
- 350 g de yaourt nature
- 350 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 1 c. à soupe de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains turcs
2h 15min
Pain pita
1h 30min
Pains à la pomme de terre
12h 45 min
Pizza lahmacun à la turque
1h
Pain marocain
3h 40min
Mini-calzones champignon-ricotta
2h 15min
Pains de seigle plat
1h 30min
Pain farci à la mozzarella
45 min
Boulettes au pain
50 min
Pains à l'aneth et à la feta
1h 30min
Pain pide (pain turc)
2hod.
Pain indien (naan)
1h 50 min