Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 75 g d'eau
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 275 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 4 - 6 olives noires, coupées en petits morceaux
- 2 tranches de blanc de poulet, coupées en deux (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1843 kJ / 437 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Pain au yaourt
1h 50min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain express
1h 15min
Baguette
3小时 45 分钟
Pain au piment doux
5h
Glace au chocolat et piment jalapeño
13h 15 min
Petits pains suédois
16h
Pain ciabatta
3小时 45 分钟
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min
Mini-brioches au saucisson
2 Std.
Schiacciatina
2h 20 min
Ficelle apéro oignon-olive
3u.