Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 2 jajka
- 80 g cukru
- 100 g marchewki, pokrojonej w 1-1,5 cm plastry
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 40 g rodzynek
- 500 g wody
-
lody waniliowe, ilość do podania
lub cukier puder, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min.
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 Std. 20 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1hod. 45min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1hod.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1hod.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30 min