Urządzenia i Akcesoria
Sernik tiramisu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
200 g biszkoptów lady fingers połamanych na kawałki
-
60 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
3 jajka
-
120 g cukru
-
50 g rumu50 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
40 g skrobi ziemniaczanej40 g skrobi kukurydzianej
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
500 g serka kremowego śmietankowego, pokrojonego na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
130 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
130 g biszkoptów lady fingers
Krem czekoladowy
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, w proszku10 g espresso, zaparzonego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 - 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.4 g
Kalorie
2606 kJ /
622 kcal
Tłuszcz
44.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
45.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Snikers
26 Std.
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Sernik gianduia
11 Std.
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 Std.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 Std. 25 Min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Sernikobrownie z malinami
6 Std. 40 Min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 Std. 15 Min
Tiramisu
5 Std. 25 Min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 Std. 50 Min
Sernik bananowy
7 Std. 55 Min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 Std. 30 Min