Rodaballo asado a la mediterránea

Rodaballo asado a la mediterránea

4.5 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • 2 berenjenas con piel
  • 6 pellizcos de sal
  • 60 g de aceitunas negras sin hueso
  • 20 g de alcaparras
  • 250 g de cebolla en cuartos
  • 4 - 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra y un chorrito para regar
  • 250 g de tomate triturado en conserva
  • 1 rodaballo limpio (aprox. 1500 g)
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • ½ cucharadita de orégano seco
  • 60 g de vino blanco
  • 4 ramilletes de tomates cherry
  • 2 - 3 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 570 kcal / 2382 kJ
Białko 74 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 1470.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...