Wersje kompatybilne
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes, scrubbed and cut into thirds (see Tips)
- 1 whole garlic bulb, skin on
- 3 tbsp olive oil, plus extra to drizzle
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion, peeled and cut into halves
- 500 g cauliflower, broken into florets
- 1 piece fresh turmeric, peeled and chopped (3 cm)
- 750 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- micro herbs, to garnish
- 1 spring onion/shallot, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1349.6 kJ / 321.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 16.9 g
- Sód
- 365.3 mg
Alternatywne przepisy
Zesty avocado with crab
10min
Celeriac and Apple Soup
55min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5h 15 min
Miso kraut
168 Std. 20 Min
Ratatouille
40min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Beetroot risotto
35min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Tapenade
10min
Broccoli soup with sage oil
30min