Wersje kompatybilne
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g unsalted butter, plus extra melted to grease
- 60 g plain flour, plus extra to dust
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces
- ¼ onion
- 3 whole cloves
- 450 g milk
- 1 pinch paprika
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g soft goat's cheese (see Tips)
- 5 eggs, separated
- 1 pinch cream of tartar
- boiling water, to cook
- 50 g soft goat's cheese, to top
- shaved Parmesan cheese, to top
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173.2 kJ / 280.4 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 316.3 mg
Alternatywne przepisy
Easy marshmallows
4h 25min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2h 40min
Apple frangipane tart
1 Std. 20 Min
Espresso caramel sauce
45min
Rhubarb crumble
45min
Marbled meringue gateau
2h 35min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min
Whipped Feta
35min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 Min
Best ever carrot cake
1h 35 min