Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 large onion, cut into halves
- 1 tbsp curry powder (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 50 g salted butter
- 1000 g water
- 300 g long grain white rice
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp sea salt, plus extra to taste
- 4 eggs
- 1 potato, cut into small cubes (1 cm)
- 400 - 500 g smoked haddock or other smoked fish (see Tips)
- lemon wedges, to serve
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1717.9 kJ / 410.6 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 987.2 mg
Alternatywne przepisy
Ribollita
50 min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Hot cross bun loaf
2 Std. 40 Min
Easy lamb hotpot
2h
Cottage pie
1 Std. 30 Min
Welsh Anglesey eggs
1h
Leek and Potato Soup (TM6)
40 min
Chicken and risoni bake
1h 15 min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10 min
Chicken Pizzaiola
50 min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Fish pie with mashed potato topping
2h