Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé complet
- 50 g de farine de seigle
- 150 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 170 g de muesli
- 350 g d'eau, et un peu pour humidifier la pâte
- 1 - 2 c. à café de sel
- 6 - 8 glaçons, pour produire de la vapeur
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 9612 kJ / 2304 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 435.6 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain de seigle
5h
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15 min.
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain complet rapide
1h 20min
Pain aux graines
5h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain au levain
8 godz.