Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 125 g de sucre de canne
- 125 g de farine de blé
- 250 g de confiture de framboises
- 125 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Bûche express au praliné
45min
Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly
3 Std.
Nid de Pâques
1h 45min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Fôret-noire
5h 15min
Sponge cake aux framboises
1 godz. 10 min
Brownie à la crème de pistache, glaçage noir
12 Std.
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2h 25 min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Bûche roulée vanille-chocolat
2 godz.