Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de lait
- 500 g d'huile de friture
- 500 g de crevettes roses cuites, décortiquées (voir "Conseil(s)")
- le zeste d'un citron vert non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 200.2 kJ / 47.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 173.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets à la confiture de fraises
3u. 40min
Beignets aux pommes
1h 20 min
Sauce au poivre
25 min
Acras de morue
24 godz.
Raviolis de crevettes
40 min
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Brak ocen
Beignets à la confiture de framboises
3u. 40min
Tempura de calamars
40 min
Accras de julienne
45 min
Beignets de courgettes comme des acras
1h 45 min
Miniburgers aux steaks épicés
3h 45min
Sauce armoricaine
1h