Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de lait
- 500 g d'huile de friture
- 500 g de crevettes roses cuites, décortiquées (voir "Conseil(s)")
- le zeste d'un citron vert non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 200.2 kJ / 47.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 173.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5min
Raviolis frits au crabe
40min
Nems aux crevettes et à la sauce aigre-douce
1h 15min
Raviolis de crevettes
40min
Ravioli vapeur à la crevette
45min
Rouleaux de printemps aux crevettes et au poisson
1h
Accras de julienne
45min
Pâte à raviolis asiatiques
1h
Nems aux crevettes et jambon
1h 5min
Chantilly au chocolat
2j 10 menit
Nems au porc
55min
Acras de morue
24h