Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de cassonade
- 40 g de beurre, coupé en dés
- 35 g de noisettes en poudre
- 20 g de farine de blé
- 150 g de poire, en cubes (1 poire environ)
- 300 g de figues fraîches, en cubes (6 figues environ)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1087 kJ / 262 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble à la pomme et aux cerises
1h
Crumble pie aux pommes, coings et noisettes
1 Std. 30 Min
Semoule à la noisette, compotée d'abricots au romarin
30min
Tarte abricot-pistache
1h 15min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Crumble aux poires, coings et noisettes
1 Std. 30 Min
Crumble aux pommes et fruits rouges
45min
Crème brûlée à la compote de nectarine
2 Std. 20 Min
Crumble pommes-figues
45min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1sa 10 dk
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min