Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de farine de châtaigne
- 500 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 100 g de caramel liquide
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613.6 kJ / 146.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 38.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Fiadone au citron
50min
Gâteau de semoule
2h 45min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40min
Canistrelli
1 Std.
Fiadone corse
50min
Panisses marseillaises
3 Std.
Polenta de châtaigne
30min
Tarte au citron de Menton
1 Std. 15 Min
Flan individuel à la vanille
50min
Crème de marrons
45min