Urządzenia i Akcesoria
Kisir
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g pasty ajvar40 g koncentratu pomidorowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g kaszy bulgur
-
3 cebule dymki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g liści mięty, świeżych
-
1 ogórek sałatkowy (ok. 200 g), bez skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojony na kawałki
-
3 pomidory obrane, pokrojone w ćwiartki
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki cukru
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
228 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
842.7 kJ /
201.4 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 Min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 Min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 30 Min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 Std.
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 Min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 Min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 Min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 Min