Urządzenia i Akcesoria
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
masło do natłuszczenia foremek do sufletów
-
100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
-
1 szczypta soli
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
15 g skórki otartej z pomarańczy
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia sufletu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
125.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
2418.1 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
39.1 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Węglowodany
49.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Czekoladowe słoiczki
40 min
Bombardino
15 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 min
Smoothie bowl z melonem i papają
2 godz. 20 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min