Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
- 100 g cukru, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
- 1 szczypta soli
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 15 g skórki otartej z pomarańczy
- cukier puder, do oprószenia sufletu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2418.1 kJ / 578 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 125.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet z boczku i jajek
40 min
Szarlotka w kokilkach
1h
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1h 15min
Mus z awokado
20 min
Pudding migdałowy
30 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Brazylijskie trufle z mango
3h 45min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min