
Urządzenia i Akcesoria
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
masło do natłuszczenia foremek do sufletów
-
100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
-
1 szczypta soli
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
15 g skórki otartej z pomarańczy
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia sufletu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578 kcal /
2418.1 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
39.1 g
Węglowodany
49.2 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Sód
125.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Mus z awokado
20 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Koktajl mleczny z brownie
45 min