Suflet czekoladowo-pomarańczowy

Suflet czekoladowo-pomarańczowy

4.3 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 4 jajka
  • masło do natłuszczenia foremek do sufletów
  • 100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
  • 1 szczypta soli
  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 15 g skórki otartej z pomarańczy
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia sufletu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 578 kcal / 2418.1 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 39.1 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 125.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...