
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ze szparagami i szynką serrano
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
szynki serrano pokrojonej na kawałki50 - 80 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)1 pęczek
-
papryki, mielonej1 szczypta
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 - 3 łyżeczki
-
makaronu do zupy, suchego typu nitki, o czasie gotowania 5 min50 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
ser parmezan, tarty do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
120.1 kcal /
502.5 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
301.9 mg