Zupa ze szparagami i szynką serrano

Zupa ze szparagami i szynką serrano

4.3 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • szynki serrano pokrojonej na kawałki
    50 - 80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)
    1 pęczek
  • papryki, mielonej
    1 szczypta
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 - 3 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • makaronu do zupy, suchego typu nitki, o czasie gotowania 5 min
    50 g
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • ser parmezan, tarty do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 120.1 kcal / 502.5 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 301.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...