
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ze szparagami i szynką serrano
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
szynki serrano pokrojonej na kawałki50 - 80 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)1 pęczek
-
papryki, mielonej1 szczypta
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 - 3 łyżeczki
-
makaronu do zupy, suchego typu nitki, o czasie gotowania 5 min50 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
ser parmezan, tarty do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
120.1 kcal /
502.5 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
301.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Szwajcarski krupnik
40min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35min
Zupa z kalarepy
1h
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1h 20min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35min
Zielona zupa minestrone
40min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25min
Egejska zupa warzywna
50min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Sałaciorka
50min