Urządzenia i Akcesoria
Zupa ze szparagami i szynką serrano
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
50 - 80 g szynki serrano pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)
-
1 szczypta papryki, mielonej
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g makaronu do zupy, suchego typu nitki, o czasie gotowania 5 min
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
ser parmezan, tarty do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
301.9 mg
Białko
5 g
Kalorie
502.5 kJ /
120.1 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Zupa caldo verde
45 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Szwajcarski krupnik
40 min