Zupa ze szparagami i szynką serrano

Zupa ze szparagami i szynką serrano

4.3 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 50 - 80 g szynki serrano pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)
  • 1 szczypta papryki, mielonej
  • 1200 g wody
  • 2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 50 g makaronu do zupy, suchego typu nitki, o czasie gotowania 5 min
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • ser parmezan, tarty do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 120.1 kcal / 502.5 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 301.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...