
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 2 jajka
- 110 g mleka
-
10
g skrobi kukurydzianej
lub 10 g mąki ziemniaczanej - 10 g kakao
- 1 łyżka skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, startej
- 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 60 g cukru
- cukier puder, do oprószenia
- maliny, świeże, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2201.9 kJ / 526.3 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 dk
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1sa
Financiery orzechowe z malinami
1sa 20 dk
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 dk
Sos béarnaise
20min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1ωρ. 50 λεπτ.
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4ωρ. 10 λεπτ.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 dk
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1sa 15 dk