Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 2 jajka
- 110 g mleka
- 10 g skrobi kukurydzianej
- 10 g kakao
- 1 łyżka skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, startej
- 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 60 g cukru
- cukier puder, ilość do oprószenia sufletów
- maliny, świeże, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2308 kJ / 551 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
35 Min
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Fondant czekoladowy
50 min
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 Std. 40 Min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2 Std. 20 Min
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 Min
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Lemoniada fiołkowa
5 Min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 Std. 10 Min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min