Urządzenia i Akcesoria
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
110 g mleka
-
10 g mąki ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
-
10 g kakao
-
1 łyżka skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, startej
-
20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
60 g cukru
-
cukier puder do oprószenia
-
maliny, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.8 g
Kalorie
2201.9 kJ /
526.3 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
54.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Fondant czekoladowy
50 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min