Suflety pomarańczowo-czekoladowe
TM6 TM5

Suflety pomarańczowo-czekoladowe

4.7 (69 ocen)

Składniki

  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 110 g mleka
  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • 10 g kakao
  • 1 łyżka skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, startej
  • 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
  • 60 g cukru
  • cukier puder, ilość do oprószenia sufletów
  • maliny, świeże, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2308 kJ / 551 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy