Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de petits pois frais
- 10 feuilles de sauge fraîche
- 50 g de mozzarella, coupée en dés (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Risotto tout vert
40min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto de printemps
55 min
Risotto aux morilles
45min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto au curry et noix de coco
35min
Risotto aux petits pois-carotte
45min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min