Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de petits pois frais
- 10 feuilles de sauge fraîche
- 50 g de mozzarella, coupée en dés (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Risotto parfumé aux herbes
30 min
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Risotto
30 min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto végétarien
35min
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30 min
Risotto de printemps
55min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50min
Risotto à la butternut et aux amandes
35min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto au curry et noix de coco
35min
Risotto au potiron
35min