Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z cukinii
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 kawałków
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1000 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g kaszy manny, razowej (patrz wskazówka)
-
20 g otrębów owsianych
-
3 jajka
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
122.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
202.6 kJ /
48.4 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikle z krojonej cukinii (TM6, TM7)
48 godz. 25 min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 godz. 25 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min
Pasztet z selera
2 godz.
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1 godz.