Urządzenia i Akcesoria
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 słoiki
Składniki
-
500 g truskawek, świeżych
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g Aperolu®
-
250 g cukru żelującego 2:1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
2654 kJ /
626 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
143 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem truskawkowy
1h 5min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem malinowy
40min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min