Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g truskawek, świeżych
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g Aperolu®
- 250 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2654 kJ / 626 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 143 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem z owoców leśnych
40 Min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Dżem malinowy
40 Min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 Min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min