![Apple and ginger paste Apple and ginger paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FEC3B958-0910-4924-8128-522BC8216F79/Derivates/1A15E822-2BDE-4A0E-B825-1BC26A71D304.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 1 pear (approx. 170 g), unpeeled, cut into quarters and core removed
- 5 Granny Smith apples (approx. 550 g), unpeeled, cut into quarters and cores removed
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 120 g water
- 600 - 700 g white sugar (weight is approximate)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 365 kJ / 87 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Tomato ketchup
1h 10min
Rosemary salt
24 Std. 5 Min
Chilli and apple jelly
4h 15min
Lemon pepper seasoning
1 Std. 35 Min
Crispy bread with tapenade
45 Min
Plum paste
1 Std.
Brandy cream
15 Min
Savoury herb baked ricotta
2h 40min
Quince paste
4h 10 min
Lemon or lime butter
15 Min
Cranberry and rosemary chutney
40 Min
Quick beetroot relish
40 Min