![Pumpkin and golden syrup pudding Pumpkin and golden syrup pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61097F6E-840D-42B1-8F90-3C0633FE1956/Derivates/2763fd21-624e-4dd0-a5b4-169aaf288dcd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 120 g golden syrup, plus extra 2 tbsp for coating
- 300 g pumpkin, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 3 eggs
- 240 g self-raising flour
- 1 tsp mixed spice
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1000 g water
- 60 g pouring (whipping) cream
- thickened cream or ice cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1214.2 kJ / 289.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 232.8 mg
Alternatywne przepisy
Brown sugar kumara cake
1 Std. 25 Min
Stone fruit crumble
1hod. 15min
Steamed ginger puddings
40min
Steamed chocolate and prune puddings
1 godz. 30 min
Chocolate raspberry puddings
40min
Custard
10 Min
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Pumpkin loaf
1hod. 45min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min
Caramel macadamia slice
45 Min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min