Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 760 g de agua
- 20 g de jugo de limón verde
- 500 g de filetes de pescado blanco, sin piel, cortados en piezas (3-4 cm)
- 1 cdita de pimienta negra entera
- 2 cditas de chile en polvo
- 1 rama de canela
- 4 cm jengibre, pelado
- 3 dientes de ajo
- 2 - 4 chiles serranos, sin rabo ni semillas
- 2 cditas de curry en polvo
- 1 cda de pulpa de tamarindo
- 100 g de crema de coco
- 1 cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 896 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad thai
40 min
Arroz jazmín con coco
50min
Curry tailandés
40 min
Pollo tika masala
6h 40min
Garam masala
5min
Cups de col con pollo
25min
Curry con verduras
1h 10min
Pollo y couscous Marroquí
45 min
Salmón a la naranja con cuscús de brócoli
25min
Pollo al jengibre y ajonjolí con fideos de calabacín
40 min
Tacos de lechuga con pollo
30 min
Pescado en salsa criolla con leche de coco
35min