Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla
- 115 g de zanahoria, pelada y en trozos (aprox. 1 pieza)
- 110 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de apio, en trozos
- 140 g de poro, en trozos
- 200 g de cebada perlada
- 1200 g de agua
- 150 g de hongos cremini, en rebanadas
- 60 g de hongo shiitake seco, previamente hidratados y en rebanadas
- 1 cdita de concentrado de caldo de verdura
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- pan campesino, en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 916 kJ / 218 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 566 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de apio
50min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Crepas de zanahoria con salsa de jitomate
1h
Crema vegana de nuez
25min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Crema de ejote con apio y ensalada de pollo
35min
Crema de flor de calabaza
30min
Crema de betabel
40min