Wersje kompatybilne
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pimiento rojo, cortado en trozos
- 2 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco seco
- 1 pizca de hebra de azafrán
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 400 g de jitomate triturado, enlatado
- 24 camarón grande, crudo, pelado
- 1 pizca de sal marina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de azúcar, o al gusto
Montaje
- 2 pepinos, sin semillas y cortados en cubos (1 cm)
- 2 cdas de cebollín, finamente ficado
- 2 cdas cebollín, finely sliced
- 1 limón amarillo, cut into 6 wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarones agridulces Al vacío TM6
1h 15min
Pescado a la diabla
30min
Camarones en salsa de pimientos
25 phút
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35min
Filete a la pimienta
20 min
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1h
Camarones al ajillo
25 phút
Ensalada de berros
30min
Atún con salsa Vierge
50 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Camarones al mojo de ajo
20 min